Ducati SuperSport Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys,

So I was riding home today and experienced something strange. I was in 4th gear and went to shift into 5th using clutch, not the quickshifter. After I let off the clutch I realized I wasn't in gear, gave it some gas and it just revved. Ok false neutral, nothing new. Heres the thing, I pulled the clutch and shifted up again, this time I heard a pretty loud grinding sound (doing about 60 and I heard it fine over the wind) that lasted about a second :eek:. Still with the clutch in and now pretty worried I shifted down to 4th and let off, no problems.. shifted back up into 5th and no problems.. rode the 20 minutes to my house and didn't experience any other issues. That grinding sound really has me worried though, I've never heard it before and so far everything seems to be just fine but I'm pretty concerned. Any idea what it could be and is it something I should be worried about?

Thanks in advance for any help. :confused:
 

·
Registered
Joined
·
1,381 Posts
Hey guys,

So I was riding home today and experienced something strange. I was in 4th gear and went to shift into 5th using clutch, not the quickshifter. After I let off the clutch I realized I wasn't in gear, gave it some gas and it just revved. Ok false neutral, nothing new. Heres the thing, I pulled the clutch and shifted up again, this time I heard a pretty loud grinding sound (doing about 60 and I heard it fine over the wind) that lasted about a second :eek:. Still with the clutch in and now pretty worried I shifted down to 4th and let off, no problems.. shifted back up into 5th and no problems.. rode the 20 minutes to my house and didn't experience any other issues. That grinding sound really has me worried though, I've never heard it before and so far everything seems to be just fine but I'm pretty concerned. Any idea what it could be and is it something I should be worried about?

Thanks in advance for any help. :confused:
Sounds like a partial shift. Gears didnt align complete. Is your clutch cable lose? It should have 4-5mm as per the book.
 

·
Administrator
Joined
·
9,983 Posts
You might have been too light on the shifter...

If it's one time, "forgetaboutit"... nothing you can do, and most likely minimal wear. If repeatedly happens, then have it checked.
 

·
Registered
Joined
·
326 Posts
I had the same issue at least 3 times during my 5500km on my bike.
It is worrying indeed.
I am pretty sure it is a gear grinding.
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top