Cześć @Ed K (ponieważ odpowiedziałeś w moim wątku powitalnym) i wszyscy,
od kilku dni, a właściwie od 2-3 tygodni, mam piskliwy dźwięk za każdym razem, gdy pozwalam motocyklowi toczyć się ze wciśniętym sprzęgłem.Kiedy wcisnę sprzęgło, znika (edycja: nie znika, jest tylko mniej "częsty" i o mniejszej głośności, ale o tej samej wysokości dźwięku, patrz post 20, również po więcej wskazówek co do jego pochodzenia). Dźwięk pojawił się nagle i pewnego dnia zniknął po uzupełnieniu oleju silnikowego (był tuż przy dolnym znaku), ale od tego czasu powrócił dwa dni później. Wlałem łącznie około 500 ml oleju, co uważam za dużo. Gdzieś przeczytałem, że suchy pierścień uszczelniający sprzęgła ("ten duży") może wydawać taki dźwięk.
W pliku audio zaczyna się na pustym odcinku drogi, następnie przyspieszam i zmieniam bieg na 2 i pozwalam mu toczyć się na biegu, redukuję raz i pozwalam mu toczyć się, aż się zatrzyma. Następnie znowu przyspieszam, zmieniam bieg na 3 i znowu pozwalam mu się toczyć. Myślę, że zatrzymałem się na 2 biegu, ale to nie ma znaczenia. Na końcu hałas pozostaje, gdy motocykl stoi w miejscu, to było dla mnie nowe dzisiaj. Następnie trochę podkręcam silnik, ponieważ zwykle podczas postoju hałas znika i prawie to robi (posłuchaj ostatnich 3 sekund).
Poszedłem też z uchem wokół motocyklaale nie udało mi się zlokalizować hałasu... (patrz post 20, jest w pobliżu airboxa) Co o tym myślisz?
od kilku dni, a właściwie od 2-3 tygodni, mam piskliwy dźwięk za każdym razem, gdy pozwalam motocyklowi toczyć się ze wciśniętym sprzęgłem.
W pliku audio zaczyna się na pustym odcinku drogi, następnie przyspieszam i zmieniam bieg na 2 i pozwalam mu toczyć się na biegu, redukuję raz i pozwalam mu toczyć się, aż się zatrzyma. Następnie znowu przyspieszam, zmieniam bieg na 3 i znowu pozwalam mu się toczyć. Myślę, że zatrzymałem się na 2 biegu, ale to nie ma znaczenia. Na końcu hałas pozostaje, gdy motocykl stoi w miejscu, to było dla mnie nowe dzisiaj. Następnie trochę podkręcam silnik, ponieważ zwykle podczas postoju hałas znika i prawie to robi (posłuchaj ostatnich 3 sekund).
Poszedłem też z uchem wokół motocykla