Wow, nieźle! Około 193 kg z pełnym paliwem, to dużo lżejsze niż obecne Pani V2 i prawie 20 kg lżejsze niż SS. Wygląda również pięknie, lepiej niż jej starszy brat, ponieważ nie ma koziej brody w kształcie skrzydełek. Jedyną rzeczą, której nie jestem takim fanem, jest wydech, wygląda na to, że projektant zapomniał, że motocykl nie ma już jednostronnego wahacza i musiał zaprojektować to dziwne urządzenie z rury jako improwizację w ostatniej chwili.Paukenschlag: Weniger Hubraum! Ducati Panigale V2 2025
Przepraszam, tylko po niemiecku... tłumacz pomoże
Ducati deklaruje wagę suchą 178 kg i 17 kg lżejszą niż stara V2. Masz rację, że nie zgadza się to z wcześniej opublikowanymi specyfikacjami dla starej V2, chociażDane dotyczące wagi są nieco mylące.
- 2024 V2 ma zbiornik paliwa o pojemności 4,5 galona, a 2025 V2 ma zbiornik o pojemności 4,0 galona (jak się wydaje).
- Waga własna 2024 V2 w pełni zatankowanego przy 4,5 galona wynosi 441 funtów.
- A jeśli podana powyżej waga własna 2025 V2 jest poprawna i wynosi 193 kg (425 funtów), to różnica wynosi 16 funtów w stosunku do 2024 V2 lub 13, jeśli ilość paliwa jest taka sama. (Zakładając, że paliwo waży około 6 funtów na galon.)
Czy źle coś obliczyłem, czy też podane przez Ducati dane dotyczące oszczędności wagi są sumą poszczególnych komponentów, ale nie ostatecznym wynikiem?
Zgadzam się.Hmmmm. Not feeling it 😕 Wygląda to trochę jak mieszanka części z wydechem i czarnym plastikiem pod zbiornikiem. Może lepiej w rzeczywistości. Mam nadzieję, że to "grower"
Na razie nie zamienię na to 950S
Gotowe!@Ed K Czy możemy zablokować ten wątek lub połączyć go z linkiem w Twoim poście powyżej? Będzie to mylące z wieloma wątkami.